Als gediplomeerd homeopaat voor dieren adviseer en begeleid ik u graag bij uw vragen over de gezondheid van uw kat(ten).

Homeopathie kan bij de meest uiteenlopende klachten op fysiek, mentaal en emotioneel gebied ingezet worden.

Zowel in acute situaties als bij klachten die al langer bestaan. Denk hierbij aan gedragsklachten, maar ook bij acute en chronische fysieke klachten kan homeopathie van meerwaarde zijn, eventueel in combinatie met behandeling door de dierenarts.
Ondersteuning van herstel na operaties en begeleiding van de narcose zijn eveneens voorbeelden van de inzetgebieden van homeopathie bij de kat.

Homeopathie ?

Homeopathie is een geneeswijze waarbij het zelfherstellende vermogen, waar iedere kat over beschikt, op natuurlijke wijze wordt gestimuleerd.
Homeopathische middelen geven de kat een sterke prikkel tot zelfherstel. Met behulp van homeopathie is een snel, doelmatig maar ook zachtzinnig herstel te realiseren op een uiterst diervriendelijke manier, zonder bijwerkingen. Frank heeft zich toegelegd op de inzet van homeopathie bij katten en de diersoort specifieke gedrags- en gezondheidsklachten. Naast klassieke homeopathie geeft hij ook advies over de inzet van natuurgeneeskundige producten van bijvoorbeeld Anibio, PUUR of Phytonics ter ondersteuning van bijvoorbeeld blaasproblemen of bij pijn door artrose.
Lees meer

Wanneer / waarbij ?

Homeopathie kan voor allerlei klachten op fysiek, emotioneel en mentaal gebied worden ingezet. Enkele voorbeelden waarbij homeopathie van grote waarde kan zijn: …
Homeopathie kan voor allerlei klachten op fysiek, emotioneel en mentaal gebied worden ingezet. Enkele voorbeelden waarbij homeopathie van grote waarde kan zijn:
– bij herstel na een botbreuk
– bij onzindelijkheid en/of sproeien
– bij terugkerende of acute blaasklachten
– bij ondersteuning van de algehele weerstand
– bij onzekerheid en angst
– bij rouwprocessen

Wettelijk is geregeld dat alleen dierenartsen dieren mogen ‘behandelen’. Dit houdt in dat veterinaire homeopaten geen medische diagnose mogen stellen. Klassieke homeopathie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van mens en dier en is daarmee niet vergelijkbaar met een behandeling zoals deze wordt uitgevoerd door een dierenarts. Het stimuleren van het zelfherstellende vermogen met behulp van homeopathische middelen sluit behandeling door een dierenarts niet uit maar kan vaak aanvullend werken.

Voorbeeld: Een kat wordt door een auto aangereden en breekt daarbij een achterpoot. De botbreuk moet operatief door een dierenarts gezet worden = fysieke behandeling, waardoor de breuk op correcte wijze weer aan elkaar kan groeien. Met behulp van homeopathische middelen wordt het genezingsproces van de kat gestimuleerd = activeren van het herstelvermogen waardoor het aan elkaar groeien van het botweefsel gestimuleerd wordt.
Lees meer

Behandeling

Bij een homeopathisch consult voor uw kat komt Frank bij u op huisbezoek. Aan de hand van zeer gedetailleerde vragen over o.a. het karakter en de geschiedenis van uw kat wordt een behandelplan opgesteld.
Dit zal veelal bestaan uit één of meerdere homeopathische middelen die dagelijks aan de kat toegediend moeten worden. Soms aangevuld met oertincturen, celzouten en/of natuurgeneeskundige producten. Hiermee gaat u aan de slag en na drie weken volgt een telefonische update, waarbij wordt besproken wat het resultaat van de behandeling tot dan toe is. Afhankelijk van de complexiteit en de duur van de aanwezigheid van de symptomen, zal de homeopathische behandeling langer of korter duren.
Lees meer

Standaard pakketten

Naast een op maat behandeling heeft All About Cats ook standaard homeopathie pakketten in het assortiment.
Denk hierbij aan:
– een vuurwerkpakket bij bestaande vuurwerkangst of juist bij het voorkomen daarvan
– een operatiepakket ter ondersteuning van operaties

Deze pakketten bestaan uit een aantal middelen en een gebruiksaanwijzing.

Vaak moet met deze pakketten gestart worden vóór het vuurwerk begint of vóór de operatie start.

Neem dus ruim van te voren contact met Frank op zodat u de middelen op tijd in huis heeft.
Lees meer

Tarieven

Consulten (excl. voorgeschreven middelen) Tarief
1e consult *
– Inclusief huisbezoek
– Inclusief 1e setje ruikmiddelen (max. 3 st.)
– Inclusief een korte telefonische update na 3 weken
– Exclusief reiskosten
Bel 06-45614428 voor de mogelijkheden!
Vervolgconsult (telefonisch) – Exclusief middelen Bel 06-45614428 voor de mogelijkheden!

Tarieven middelen

MiddelenTarief
Ruikflesje (4 ml)€5,00,-
Oertincturen en Schüssler celzoutenafhankelijk v.d. hoeveelheid en soort
Andere natuurgeneeskundige middelenzelf bestellen

Opsturen van middelen n.a.v. een (vervolg)consult is gratis.
Opsturen van middelen buiten een (vervolg)consult kost € 5,00.

Alle prijzen zijn inclusief BTW (middelen 9%, consulten 21%).

De algemene voorwaarden vindt u hier.

* Reiskostenvergoeding bedraagt € 0,25 per kilometer buiten een straal van 5 kilometer vanaf het praktijkadres, geldend voor zowel de heen- als terugreis. Voor de berekening van het aantal kilometers wordt de routeplanner van de ANWB gebruikt (snelste route). Via deze link komt u in de routeplanner van de ANWB. Het opent in een nieuw venster. Onze postcode is 7443 EK en het huisnummer 23.