• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Franks Blog

Naast kattengedragstherapeut ben ik ook homeopaat voor dieren, ook wel veterinair homeopaat genoemd. Ik ga mij echter qua homeopathie helemaal toeleggen op de kat. De kat is een dier dat erg gevoelig is voor allerlei soorten virussen, tegen een virus werkt antibiotica niet (wel tegen eventuele…


Naast kattengedragstherapeut ben ik ook homeopaat voor dieren, ook wel veterinair homeopaat genoemd. Ik ga mij echter qua homeopathie helemaal toeleggen op de kat.De kat is een dier dat erg gevoelig is voor allerlei soorten virussen, tegen een virus werkt antibiotica niet (wel tegen eventuele secundaire infectie uiteraard). Als je kat bijvoorbeeld besmet is met een virus dat niesziekte veroorzaakt, zoals bijvoorbeeld herpes of calici, dan is het van belang de weerstand van je kat zo optimaal mogelijk te krijgen en vooral ook te houden.

Homeopathie is gericht op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van dieren en is daarmee niet vergelijkbaar met een behandeling zoals deze wordt uitgevoerd door een dierenarts. Het stimuleren van het zelfherstellend vermogen met behulp van homeopathische middelen sluit behandeling door een dierenarts niet uit, maar kan indien nodig prima naast elkaar werkzaam zijn.Als je kat bijvoorbeeld ergens vanaf valt en mogelijk iets gebroken heeft dan is een rit naar de dierenarts absolute noodzaak. Echter tijdens de autorit kan al wel gestart worden met homeopathische middelen die het herstel bevorderen en de gevolgen van de schrik helpen beperken.Naast de behandeling van de dierenarts kan daarnaast prima homeopathie worden ingezet voor de stimulering van het aan elkaar groeien van het bot, het stimuleren van de wondgenezing en ook de geestelijke “wond” kan met homeopathie prima aangepakt worden.

Naast het uitkiezen van homeopathische middelen is ook de leefomgeving van een kat erg belangrijk. Als bijvoorbeeld een kat klachten ondervindt a.g.v. het heel erg veel alleen zijn in een prikkelarme omgeving, dan kun je nog zoveel homeopathie inzetten maar ook de leefomgeving zal aangepakt moeten worden, anders blijft er een klachtonderhoudende factor aanwezig. Homeopathie kan hierbij uiteraard wel ondersteunen.

Volgende keer deel 2 van de column over homeopathie bij katten.

Frank GerardsDierenwelzijnscentrum VitalidadKattengedragstherapeut & Homeopaat voor kattenwww.vitalidad.nl / info@vitalidad.nl