Als gediplomeerd kattengedragstherapeut adviseer en begeleid ik u graag bij probleemgedrag van uw kat(ten).

Wilt u bijvoorbeeld dat uw kat:

niet meer agressief is naar u of uw andere kat(ten) ?
niet/minder angstig is en minder stress ervaart ?
niet meer té agressief speelt ?
niet meer uw meubels kapot krabt ?

Met deskundig advies op maat help ik u om van ongewenst gedrag van uw kat af te komen.

WAT WIJ VOOR U EN UW KAT KUNNEN DOEN

Help mijn kat plast in huis !

Of uw kat valt u plotseling aan, is heel angstig of krabt uw meubels kapot? Of vertoont uw kat ander probleemgedrag? Neem dan contact op met Frank van All About Cats!
Samen met u bepalen we aan de hand van de aard en urgentie van het probleemgedrag welk consult het meest geschikt is. Of u nu kiest voor het Gedragstherapie Consult of een Advies consult, Frank zal u begeleiden en adviseren om samen met u op een zo diervriendelijk mogelijke manier het probleemgedrag op te lossen of te verminderen. Daarbij wordt sterk rekening gehouden met de natuurlijke behoeftes van een kat. Ook als er geen sprake van probleemgedrag is dan kan Frank u bijvoorbeeld helpen bij de introductie van een nieuwe kat of het katvriendelijker inrichten van uw huis.
Lees meer

Gedragstherapie Consult

Veel probleemgedrag wordt veroorzaakt door een onderliggend medisch probleem. Daarom verwijs ik regelmatig eerst door naar de dierenarts.
Is er geen medische oorzaak te vinden of is het medische probleem veroorzaakt door bijvoorbeeld stress of een ongeschikte leefomgeving, dan heeft gedragstherapie veel toegevoegde waarde. U krijgt bij het Gedragstherapie Consult een uitgebreide vragenlijst gemaild, die dient als uitgangspunt voor het huisbezoek, dat altijd plaats vindt. Tijdens het Gedragstherapie Consult krijgt u al tips en advies, na het consult krijgt u een uitgebreide adviesbrief en een praktisch behandelplan gemaild. Tot twee maanden na het consult geeft Frank nabegeleiding, dat hoort standaard bij het Gedragstherapie Consult. Bij het Advies Consult werkt Frank niet met een vragenlijst, adviesbrief en behandelplan. Frank komt dan op huisbezoek en geeft alleen tijdens het consult adviezen en tips. Na drie weken volgt nog een korte update over het verloop van het probleemgedrag.
Lees meer

Aan de slag

In de adviesbrief staat wat de meeste waarschijnlijke aanleiding voor het probleemgedrag is en in het behandelplan vindt u praktische adviezen om het probleemgedrag aan te pakken.
Vaak zijn dit adviezen die te maken hebben met het voorzien in de natuurlijke behoeftes van de kat of het katvriendelijk inrichten van het huis. Regelmatig adviseert Frank homeopathische of andere natuurlijke rustgevende middelen in te zetten. Soms adviseert Frank andere omgang met de kat of om meer en vaker te gaan spelen met de kat. Soms is bijstelling van het behandelplan nodig om het gedrag definitief te stoppen of sterk te verminderen.
Lees meer

Overige consulten

All About Cats biedt ook consulten waarbij er geen sprake van probleemgedrag is:
– Happy Cat consult
– Introductie consult
– My First Cat consult
– Krab consult
– Happy Cat consult

Frank komt bij uw thuis om al uw kattenvragen te beantwoorden en u te voorzien van adviezen en tips om bijvoorbeeld uw huis nog katvriendelijker te maken.

– Introductie consult

Als u een nieuwe kat erbij neemt adviseert, begeleidt en helpt Frank u graag om de introductie met uw andere kat(ten) zo goed mogelijk te laten verlopen. Zodat de kans op een succesvolle kennismaking het grootst is! Inclusief korte telefonische update na twee/drie weken.

– My First Cat consult

Krijgt u binnenkort uw allereerste kat ? Tijdens dit consult beantwoord ik heel graag al uw vragen over gedrag, verzorging, voeding, huisvesting etc. Zodat u uw kat(ten) een fantastisch leven kunt bieden!

– Krab consult

Frank adviseert en begeleidt u graag om het ongewenste krabgedrag aan bijvoorbeeld de bank, de stoelen of het bed te stoppen. Inclusief korte telefonische update na twee/drie weken.
Lees meer

Gedragstherapie

Geweldig een aanrader voor iedereen, zoek niet verder en ga gewoon met het gedragsprobleem van uw kat naar Frank Gerards.
Het verbaast mij tot op de dag van vandaag nog steeds dat het advies en de behandeling van Frank zo goed heeft geholpen.

Tarieven

BehandelingTarief
Gedragstherapie Consult *
– Inclusief huisbezoek
– inclusief adviesbrief en behandelplan
– inclusief twee maanden nabegeleiding
Bel 06-45614428 voor de mogelijkheden!
Advies consult Bel 06-45614428 voor de mogelijkheden!
Nabegeleiding na 2 maanden per 15 minuten €15,- (incl. 21% BTW)
Happy Cat consult (1 uur) Bel 06-45614428 voor de mogelijkheden!
Introductie consult (1 uur) Bel 06-45614428 voor de mogelijkheden!
My First Cat consult (1 uur) Bel 06-45614428 voor de mogelijkheden!
Krab Consult (1 uur) Bel 06-45614428 voor de mogelijkheden!

De algemene voorwaarden van All About Cats betreffende kattengedragstherapie zijn van toepassing bij de consulten.

De algemene voorwaarden vindt u hier.

* Een Gedragstherapie Consult bestaat uit: (de getallen achter de regels zijn het aantal uren dat ik er gemiddeld mee bezig ben).

  • U belt voor meer informatie t.a.v. het probleemgevende gedrag van uw kat(ten) (0,5 uur).
  • We maken een afspraak voor een uitgebreid huisbezoek.
  • Van te voren stuur ik u een zeer uitgebreide vragenlijst toe.
  • Deze vult u in voor al uw katten (als er meerdere zijn) en stuurt u terug.
  • Met de vragenlijst(en) kan ik me goed voorbereiden (1-2 uur).
  • Daarna kom ik langs voor het huisbezoek om de vragenlijst(en) door te nemen (1,5 – 2 uur).
  • Tijdens het huisbezoek geef ik al diverse tips en adviezen waarmee u direct aan de slag kunt.
  • Na afloop van het huisbezoek ontvangt u een adviesbrief en behandelplan thuis, hiermee kunt u na ontvangst direct aan de slag (4-6 uur).
  • Ik stuur een samenvatting van de adviesbrief en het behandelplan naar de eigen dierenarts (met uw toestemming) (1 uur).
  • Tot 2 maanden na het huisbezoek krijgt u nabegeleiding per mail en telefoon (van 1 uur tot wat nodig is).

De nabegeleiding bestaat uit het beantwoorden van vragen en bijstellen van het behandelplan als dat nodig is. Zeker in het begin kan het nodig zijn dat de therapie bijgesteld wordt, want iedere kat reageert weer anders en daar past Frank de behandeling dan op aan.

Waarom een huisbezoek: Het grote voordeel van een huisbezoek is dat ik de kat in zijn eigen leefomgeving kan zien. Een kat gedraagt zich buiten zijn eigen territorium vaak anders dan hij normaal doet, hij ervaart waarschijnlijk stress door de onbekende geluiden en geuren.
Tevens kan ik goed bekijken waar de kattenbakken staan, waar de eventuele sproei- en plasplekken zijn en of de ruimtes katvriendelijk ingericht zijn.

** Reiskostenvergoeding bedraagt € 0,25 per kilometer buiten een straal van 5 kilometer vanaf het praktijkadres, geldend voor zowel de heen- als terugreis. Voor de berekening van het aantal kilometers wordt de routeplanner van de ANWB gebruikt (snelste route). Via deze link komt u in de routeplanner van de ANWB. Het opent in een nieuw venster. Onze postcode is 7443 EK en het huisnummer 23.